Nu stiu voi, dar mie mi se pare hidos*!

Hello!

Mai nou am pe repeat...

Pisica dansatoare ('Cos this is thriller!!!)

OK, stiu ca de fapt e pe "Billie Jean", dar nu m-am putut abtine sa nu pun paranteza aia :P

Pisica cersetoare

M-am uitat la prea multe filme de epoca

Azi dimineata eram asa intr-o stare de somnolenta extrem de placuta; nici nu ma trezisem, dar nici nu dormeam. Mai ciripeau cateva pasari pe afara, mai suiera vantul, mai o pisica pe la geam (stau la parter). Frumos, ce sa mai! Dam drumu la visare! Si brusc... aud un zgomot de copite de cal. O trasura eleganta, trasa de un cal alb cu hamuri aurite. Un paj ajuta o lady sa coboare. Ea isi tine cu grija crinolina si abia dupa ce atinge pamantul cu piciorul drept indrazneste sa priveasca in fata: un gentleman englez asteapta sa o acompanieze la bal. Superb, superb, superb! Ma intorc pe partea cealalta si deschid ochii multumita. Si ce sa vezi?! Zgomotul inca se auzea. Ma ridic si privesc buimaca pe geam. Ce credeti ca era?


Clisee in filme

OK, toti trebuie sa le stiti, dar o sa le mai enumar o data, macar sa puteti sa cititi si sa spuneti "bai, asa e, pe bune, am observat si eu", adica sa va regasiti :D (as vrea eu, as fii un scriitor de geniu).


1. Povestea cu "atunci cand eram mic/mica... mbla!". Cel mai usor mod de a face privitorul sa simpatizeze cu personajul. Hello?! Chiar nu mai are nimeni inspiratie? Am auzit de prea multe ori discursul cu copilaria nefericita, in filme ca "Pretty woman", "While you were sleepnig", etc.

2. Holbatu' la telefon. Fie ca suna si omului ii e frica sa raspunda, fie ca omu raspunde, primeste o veste rea si ramane cu ochii in telefon, asteptand... Chiar nu stiu ce.


3. Holbatu in oglinda. La asta chiar nu stiu ce as putea sa spun. Merge si la filmele de groaza, si la comedii... Nu am nici exemplu de dat, dar ati vazut si voi faze.

4. Psihopatu' sta la taclale. Adica, prinde omu, il leaga, pune arma jos si incepe sa ii povesteasca linistit cum o sa il omoare, asta in loc sa treaca direct la fapte, totul doar pentru a-i acorda eroului principal suficient timp pentru a veni "to the rescue". Mai nou, regizorii au apelat la o mica smecherie: baga toata faza de mai sus pentru a pacali spectatorul ca omu' va fi pana la urma salvat. Dar nu e! Uite, asta e ceva nou!

5. Bataia din palme. Erou' nostru face si el un lucru bun, cand apare ala rau si incepe sa aplaude (asa, la misto). Atunci tie, ca spectator, iti vine sa-i dai vreo doua. Bun, actiunea filmului e "catchy". Faza apare in multe filme, dar mai recent am vazut-o in "Dark Knight".