5 (cinci)


"Cifra "5" are o semnificatie deosebita pentru mine. Asta, desigur, pana luna viitoare, cand cifra "6" ii va ocupa locul.
Cifra "5" inseamna 5 luni frumoase (pe care, drept sa spun, le confund uneori cu 5 ani :| nu e vina mea, nu am nicio boala de memorie... e doar din cauza unei chimii prea ridicate). Cifra "5" inseamna 5 luni de cand m-am schimbat; 5 luni de cand am inteles lucruri in care inainte nici nu credeam. Dar sa luam lucrurile pe rand.

"Ce este dragostea?" O intrebare simplu de pus, dar deloc usor de raspuns la ea. Am putea, la fel de bine, sa intrebam ce este libertatea sau cum functioneaza trecerea timpului. Cati oameni, atatea raspunsuri.
Daca ma intrebati totusi pe mine, as spune ca dragostea este ceva ce faci. Dragostea este atunci cand razi la o gluma desi nu ti se pare amuzanta sau cand asculti plin de curiozitate (prefacuta, ce-i drept) o gluma pe care o stii deja. Dragostea e atunci cand incepi sa te neglijezi pe tine in favoarea celuilalt; atunci cand devii "de moda veche" si nu mai pierzi timpul prin oras, motiv pentru care majoritatea prietenilor tai se vor supara poate pe tine. Dar nu e vina ta si ei ar trebui sa stie asta. Nu e vina ta ca acum iti ajunge o singura persoana.
Dragostea e atunci cand incepi sa iti faci programul in functie de programul celuilalt sau, mai rau, cand incepi sa iti programezi viata pe urmatorii 10 ani impreuna cu celalalt. Multi se vor arata neincrezatori in aceasta privinta. Parca ii si aud: "Dupa 5 luni te gandesti la 10 ani???". Pai... se pare ca da... Si daca faci asta, atunci dragii mei, e DRAGOSTE. Pentru ca niciun baiat nu s-ar gandi la insuratoare avand langa el o fata cu care "lucreaza doar in tura de noapte". Si nicio fata nu s-ar gandi la maritis cu un baiat pe care il tine doar pentru a avea un partener la cine stie ce petrecere.
Pe mine dragostea ma face mare, dar mica. Puternica, dar slaba. Nebuna, dar cuminte. Simtind iubire, esti mare, puternic, nebun de bucurie. Simti ca poti face totul, de fapt, ca totul e deja facut pentru tine! Dar la cea mai mica discutie devii slab, mic... Si, surprinzator, descoperi langa tine tot un pitic mic si slab. Si simti nevoia sa-l alinti. Pentru ca pare tare trist; la fel ca tine. Ce-ar fi sa va alintati unul pe altul? Cine stie, poate veti ajunge mari si puternici si nebuni."

Asta e pentru tine. Nu stiu de ce am scris-o... Probabil te iubesc pentru ca prezint toate simptomele de mai sus. Nu stiu cat de grava e boala asta. Nu stiu nici daca vreau sa ma fac bine. Putin probabil...
A, si... Vali... TE IUBESC!